Εθελοντισμός

 

LOGO ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ fb

 Ανεξαρτητοποίηση Ομάδας Εθελοντισμού

 

Προς τα
Μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων «Ανατόλια»
Εν Αθήναις

Αριθμ. πρωτ. 206/2016

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2016

Αγαπητοί συναπόφοιτοι,

Με την επιστολή αυτή σας ενημερώνουμε ότι στην Ομάδα Εθελοντισμού του Συλλόγου που δημιουργήθηκε το 2011 από τις απόφοιτες Μαρία Βογιατζόγλου, Άννα Λιάτσου και Μαίρη Κανέλλη και αγκαλιάστηκε από το Σύλλογο Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια εν Αθήναις επί προεδρίας Γιάννη Φωτόπουλου, δραστηριοποιούνται σήμερα 20 εθελόντριες – εκ των οποίων 14 μη απόφοιτες – οι οποίες αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν από το Σύλλογο και να προχωρήσουν στη συγκρότηση της «Ομάδα Εθελοντισμού ΣΤΗΡΙΞΗ».

Αφενός, η «Ομάδα Εθελοντισμού ΣΤΗΡΙΞΗ» αισθάνεται στενούς δεσμούς με το Κολλέγιο Ανατόλια και το Σύλλογο Αποφοίτων που οφείλονται στην αγάπη των ιδρυτικών της μελών για το Σχολείο τους και επιθυμεί να διατηρήσει θερμές τις καλές της σχέσεις με το Κολλέγιο Ανατόλια και τους Αποφοίτους του, γι’ αυτό και θα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, όπου αυτό είναι εφικτό.

Αφετέρου, το Διοικητικό Συμβούλιο (Ερ. Παπαδοπούλου, Σ. Δογραματζιάν, Κ. Μαραγκός, Ν. Βερβερίδης, Θ. Γιάγκου, Μ. Βογιατζόγλου, Σ. Δενδρινού) ευχαριστεί θερμά τα μέλη της ομάδας εθελοντισμού για την ανάπτυξη της κοινωνικής αυτής δραστηριότητας του Συλλόγου και για τους πόρους που μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει για την υποστήριξη της υπότροφου μαθήτριας που στηρίζει ο «ΣΑΚΑ εν Αθήναις», ιδίως δε με το ποσό €1.942 από τα έσοδα του πασχαλινού bazaar 2016 και εύχεται στην «Ομάδα Εθελοντισμού ΣΤΗΡΙΞΗ» κάθε επιτυχία στο μέλλον.

Ελπίζουμε όλοι να συναντιόμαστε συχνά!

 

Για το Δ.Σ. του                                                 Για την

«ΣΑΚΑ εν Αθήναις»                                         «Ομάδα Εθελοντισμού ΣΤΗΡΙΞΗ»

 

 

 

Πρόεδρος, Ερασμία Παπαδοπούλου                   Μαρία Βογιατζόγλου

 

Πρόγραμμα «υποστήριξη οικογενειών σε ανάγκη»

H Ομάδα Εθελοντισμού  του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια «εν Αθήναις» ,από το 2011, έχει αναλάβει την υποστήριξη  άπορων οικογενειών , με παιδιά, που σήμερα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και τις οποίες μας  υπέδειξε το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Οι εθελοντές της Ομάδας μας επισκέπτονται αυτές τις οικογένειες 5-6 φορές τον χρόνο και τους προμηθεύουν με  είδη πρώτης ανάγκης ( τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία). Παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει για τις οικογένειες ιατρική & οδοντιατρική υποστήριξη με την συνδρομή εθελοντών ιατρών.

Η Ομάδα Εθελοντισμού αναζητά συνεχώς νέα μέλη και χορηγίες ώστε να μπορεί να καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες των 13 οικογενειών που υποστηρίζει σήμερα αλλά και να μπορέσει στο μέλλον να βοηθήσει ακόμη περισσότερες.

SLIDE 3 OMADAΕυχαριστήριο του δήμου Αθηναίων

Στις  27 Ιουνίου 2013 σε μια πολύ όμορφη γιορτή ,στο κτήριο του παλιού Φρουραρχείου στον σταθμό Λαρίσης , ο δήμος Αθηναίων ευχαρίστησε και την Ομάδα Εθελοντισμού του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια «εν Αθήναις» για την συμμετοχή της στην φροντίδα 10 απόρων πολυτέκνων οικογενειών.

Εκπροσώπησαν την Ομάδα Εθελοντισμού οι κυρίες Μαρία Βογιατζόγλου,  Μαρία Κανέλλη,  Άννα Λιάτσου και  Σάντυ Φούντου ,οι οποίες και παρέλαβαν   από τον Δήμαρχο Καμίνη ένα όμορφο  ευχαριστήριο που ζωγράφισαν παιδιά.

thanks-kaminis 

Υποστηρίξτε την προσπάθεια.Μπορείτε να συμμετέχετε

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή,  μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Εθελοντισμού στο email του Συλλόγου : info@saka-athens.gr

 Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ομάδας εθελοντισμού και στην σελίδα μας στο  FACEBOOK